Koruyucu Diş Hekimliği

Pit ve fissür örtücüler

Pit ve fissür örtücüler, özellikle çürüme riski yüksek arka dişlerin çiğneme yüzeylerindeki çukurcuklara (pit ve fissürlere) yerleştirilen akıcı kıvamdaki dolgu malzemeleridir. Şeffaf ya da opak olabilen fissür örtücüler dişleri çürükten korumak için uygulanır.

Ksilitol (Xylitol)

Ksilitol, çilek, yaban mersini, erik, marul, karnabahar, mantar ve kestane gibi çeşitli meyve ve sebzelerde doğal olarak bulunan çürük önleyici nitelikte düşük kalorili bir tatlandırıcı türüdür. Huş ağacı, çiğit ve hindistancevizi kabuklarından ticari olarak elde edilir.

Koruyucu diş hekimliği

Koruyucu dişhekimliği çocuğunuzun sağlıklı gülümsemesi demektir. Sağlıklı ağız ve dişlere sahip bir çocuk sağlıksız olan çocuğa göre daha kolay çiğner, buna bağlı olarak da yediği besinlerden daha fazla yararlanım elde eder. Konuşmayı daha çabuk öğrenir ve daha net konuşur.

Fluorid uygulamaları

Fluorid, doğal bir element olan fluorin içeren bir bileşiktir. Rutin olarak kullanıldığında fluorid diş çürüklerini önlemede etkilidir. Fluorid diş minesini güçlendirerek mineral kaybını önler. Ayrıca çürük oluşumu başlamış, zayıflamış diş minesinin tekrar güçlenmesini sağlar.