Hakkımızda

Çocuklar Olmasaydı

Çocuklar olmasaydı
Böylesine sevmezdim yaşamı
Böylesine umutlanmazdım
Böylesine sevinç sarmazdı yüreğimi
Böylesine dayanmazdım acıya
Böylesine şiirler yazmazdım...

Çocuklar olmasaydı,
Analar bu kadar güzel olmazdı...

BÜLENT ÖZCAN

Özgeçmiş

İzmir’de doğdum, Antalya’da büyüdüm. Lise öğrenimimi Antalya Koleji’nde tamamladım. 1985 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimine başladım. Fakülteden 1990 yılında derece ile mezun oldum.

1995 yılında ABD’de Primary Children’s Medical Center’da Pedodonti departmanında "Articulation and nasality changes resulting from sustained palatal fistula obturation" konulu araştırma projesinde research fellow olarak çalıştım.

1997 yılında University of Medicine and Dentistry of New Jersey’de Pedodonti Uzmanlığı (Advanced Graduate Study in Pediatric Dentistry) eğitimini " Onur" derecesiyle "The effect of sodium fluoride on intracellular polysaccharide production in Lactabacillus salivarius" konulu tez çalışması ile tamamladım.

UMDNJ Pediatric Dentistry Departmanı’nda ve New Jersey Dental and Medical School bünyesinde bulunan Special Care Treatment Center’da özel bakıma ihtiyaç duyan bireyler olarak adlandırılan engelli çocuk, genç ve erişkinlerin ağız ve diş sağlığının korunması; gerektiğinde tedavilerinin planlanması ve uygulanması ile bilinçli sedasyon ve genel anestezi gibi hasta yönetim teknikleri altında uygulanan kapsamlı diş tedavileri konusunda spesifik uzmanlık eğitimi aldım.

UMDNJ’deki öğrenimim sırasında bebek, çocuk, gençler ve özel bakıma ihtiyaç duyan bireylerde diş ve yüz gelişimini içeren teorik ortodonti eğitiminin yanı sıra 1. faz (Pedodontik Ortodonti) ve 2. faz ortodontik tedavi pratik eğitimini de kapsayan ortodonti uzmanlık eğitimini tamamladım.

1998 yılında Boston University, Goldman Shool of Dental Medicine’de Pedodontide Master (MSD in Pediatric Dentistry) derecesini "Isolation and analysis of sialidase-defective mutants of Streptococcus oralis" konulu tez çalışması ile aldım. 2001 yılında University of London, Queen Mary’s School of Medicine and Dentistry, Dept. of Oral Growth and Development, Section of Pediatric Dentistry’de "Influence of salivary proteins on kinetics of enamel and hydroxyapatite de and re-mineralisation" konulu tez çalışması ile doktora eğitimine başladım. 2003 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı’nda doktora eğitimini bitirerek doktor ünvanını aldım.

2012 yılında Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri İşletmeciliği Önlisans Programından mezun oldum.

2012 yılında Align Technology tarafından verilen “Invisalign®  Certification Course” ile birlikte Invisalign® Ortodontik Tedavi Tekniği’ni hastalarıma bir tedavi seçeneği olarak sunmaya başladım.

Türk Diş Hekimleri Birliği,  İstanbul Diş Hekimleri Odası, Türk Pedodonti Derneği, AAPD (American Academy of Pediatric Dentistry) ve AOS (American Orthodontic Society) üyesiyim.

16 Kasım 2014 yılında Inman Aligner sertifikalı uygulayıcısı oldum. Türkiye’de sertifikalı uygulayıcı tek doktor olarak hastalarıma bu tedaviyi uygulamaktayım.

https://www.inmanaligner.com/postcode-search.php

Ailemle birlikte uzun doğa yürüyüşleri yapmayı, klasik müziği, astronomi ile ilgili her şeyi, hayvanları- özellikle sokak hayvanlarını ve doğal, gündelik hayatı fotoğraflamayı çok seviyorum.

Kliniğimizden Görüntüler